reklama

Hubíme slimáky

Velkým problémem na našich zahrádkách jsou v posledních letech slimáci. Nejen, že je slimáků velké množství, ale oni se dokáží pustit skoro do každé pěstované rostliny a během pár dní nám dokážou sežrat v podstatě cokoliv, co na zahradě najdou. Vzhledem k tomu, že ani letošní zima nebyla tak vydatná, aby mrazy zdecimovaly přezimující vajíčka slimáků, čeká nás i letos jejich invaze.

Hubíme slimáky
Slimex: Hubení slimáků
Slimex: Hubení slimáků
Slimex: Hubení slimáků
Slimex: Hubení slimáků

U hubení slimáku různými přípravky si musíme uvědomit, že tyto přípravky nefungují nějakým kontaktem nebo postřikem, ale jedná se o požerovou návnadu, tzn. slimák jí musí sežrat. A samozřejmě aby tuto návnadu sežral, musí mu chutnat. Na trh se pro letošek dostal nový přípravek na hubení slimáků, který se jmenuje příznačně Slimex. Tento přípravek obsahuje přírodní atraktanty, konkrétně výtažky z brukvovitých rostlin, které jsou pro slimáka nejchutnější. Svou chutí a vůní lákají slimáka dokonce tak, že granulce Slimexu dá přednost třeba před pěstovaným salátem.

Slimex: Hubení slimáků
Slimex: Hubení slimáků

Přípravek se aplikuje rozhozem, určitě není vhodné dělat nějaké kupičky přípravku, ale rovnoměrně ho rozptýlit. Dávka stačí opravdu malá cca 5 g /10 m2, což je cca 300 granulek. Slimáci po pozření během dvou dnů přestávají přijímat potravu a hynou.

Slimex nepráší, jeho modré granule jsou pevné a kompaktní, v podstatě jedna jako druhá, což má za následek, že ve vlhku a za deště se po dobu 2-3 týdnů nerozpadnou a stále fungují. Za děště pouze nabobtnají a za sucha se zase vrátí do svého původního tvaru. Vzhledem k tomu, že slimáci jsou nejvíce aktivní za vlhka, tak je tato vlastnost velmi důležitá.

Další důležitou vlastností je ochrana domácích zvířat jako jsou psi, kočky nebo i slepice, atd. Z tohoto důvodu obsahuje přípravek hořké látky tzv. Bitrex, které brání pozření tohoto přípravku domácími mazlíčky.

Více informací na www.lovela.cz.

Publikováno: 20. 5. 2016, Autor: Lovela (text a foto), Profil autora: Redakce