reklama

K létu patří grilování a systém TRU-Infrared zajistí skvěle chutnající šťavnaté steaky

Kdo v létě nikdy negriloval, jako by si ani neužil léto. A i když máte rádi záři plamenů, praskání dřeva a vůni ohně, na plynovém grilu je to rychlé, pohodlné a bez sazí.

K létu patří grilování a systém TRU-Infrared zajistí skvěle chutnající šťavnaté steaky

Výrobky, které vám představujeme na našich stránkách, často testujeme na vlastní kůži, zahradu i chuťové buňky a stejně tak tomu bylo i s grilem Char-Broil Titan, který jsme si půjčili od Mountfieldu.

Gril pro velkou párty

Gril Char-Broil pod ochrannou plachtou
Gril Char-Broil pod ochrannou plachtou
Když se k němu postavíte, zjistíte, jak je velký
Když se k němu postavíte, zjistíte, jak je velký
4 hlavní hořáky a 1 boční, zavírací spodní skřínka
4 hlavní hořáky a 1 boční, zavírací spodní skřínka
Už se vám sbíhají sliny?
Už se vám sbíhají sliny?

Na první pohled je jasné, že na tomhle grilu můžete připravovat občerstvení pro velkou partu, vejde se na něj o hodně víc, než jedno kuřátko.

Dvoudveřová skřínka, kompletně z nerez oceli, slouží nejen pro ukrytí lahve s plynem, vejdou se sem ještě další potřeby, které chcete mít při grilování vždy po ruce. Čtyři kolečka a pohodlné madlo umožní snadný přesun grilu na potřebné místo, takže můžete grilovat pod pergolou, u bazénu, zkrátka jak se vám zamane, podle toho, kde se vaše zahradní párty koná.

Zóny s možností nastavení různých teplot

Zóny s možností nastavení různých teplot
Zóny s možností nastavení různých teplot
Zóny s možností nastavení různých teplot
Zóny s možností nastavení různých teplot
Zóny s možností nastavení různých teplot
Zóny s možností nastavení různých teplot
Zóny s možností nastavení různých teplot
Zóny s možností nastavení různých teplot

Samotná grilovací plocha je rozdělena na čtyři zóny, a to nejen pomyslně, každou zónu ohřívá jeden plynový hořák se samostatnou regulací a teploměrem, takže můžete najednou připravovat křupavá žebírka, mírně opékat kukuřici nebo pomalu obracet šťavnaté steaky. Odpadá také škrtání sirkou nebo zapalovačem, gril má zapalování elektronické. Vychytávka pro ty "šikuly", kteří si, stejně jako já, vždycky nějak dokáží popálit prst i s dlouhými bezpečnostními zápalkami.

Boční hořák se samostatnou regulací - omáčky jedna báseň

Máte rádi k masu jemně opečenou nebo podušenou zeleninu, teplou omáčku a nechce se vám pro ně běhat do domu? Žádný problém, pro přípravu takovýchto doplňků a drobných mlsů na pánvi nebo v hrnci slouží boční přídavná plotýnka opět se samostatným hořákem. Když ji nepotřebujete, necháte ji jednoduše přikrytou nerezovým víkem a poslouží jako odkládací plocha, stejně jako plocha po pravé straně.

Boční hořák se samostatnou regulací - omáčky jedna báseň
Boční hořák se samostatnou regulací - omáčky jedna báseň
Boční hořák se samostatnou regulací - omáčky jedna báseň
Boční hořák se samostatnou regulací - omáčky jedna báseň
Boční hořák se samostatnou regulací - omáčky jedna báseň
Boční hořák se samostatnou regulací - omáčky jedna báseň
Boční hořák se samostatnou regulací - omáčky jedna báseň
Boční hořák se samostatnou regulací - omáčky jedna báseň

Manipulace s pokrmy a různými přísadami i obracečkami, vařečkami a vším, co ještě ke grilování potřebujete, je tak pohodlnější, když máte vše potřebné po ruce.

Mřížka nad hlavní grilovací plochou udrží pokrm teplý bez toho, aby se dál zbytečně opékal a vysušoval, než se dostane k ústům mlsounů, nebo si na ní můžete dohřívat jen lehce opečené kousky větší zeleniny či rozpéct pečivo.

Přikrýt dvouplášťovým víkem můžete gril nejen když zrovna nepřipravujete jídlo, ale i při opékání, kdy zmírníte hořáky na nejnižší stupeň, domícháte omáčku na bočním hořáku anebo si třeba odskočíte osvěžit se v bazénu.

Výhody technologie TRU-Infrared

No dobře, na plynovém grilu nemusíte čekat, až se pořádně rozhoří dřevěné uhlí, ani se bát, že příliš vysoká teplota maso příliš vysuší či snad připeče, regulace teploty pomůže i nezkušenému „kuchaři“, ale co jiného za výhody má tento gril? Hned se dozvíte:

Grily Char-Broil TRU-Infrared mají speciální systém, který zaručí opravdu šťavnaté a při tom propečené maso. Teplo z hořáku jde vždy přes celou délku grilovacího místa – horký vzduch se dostává pod celou grilovací plochu. TRU Infrared mřížka vyzařuje infračervené teplo, takže se pokrm prohřívá rovnoměrně. Grilujete rychleji i při nižší spotřebě plynu.

Výhody technologie TRU-Infrared
Výhody technologie TRU-Infrared
Výhody technologie TRU-Infrared
Výhody technologie TRU-Infrared
Výhody technologie TRU-Infrared
Výhody technologie TRU-Infrared
Výhody technologie TRU-Infrared
Výhody technologie TRU-Infrared

Na mřížce je položen rošt z nerez oceli potažený porcelánovou vrstvou. Ani když vám odkapává z masa tuk, nedojde ke vzplanutí, které by zničilo vaše kuchařské umění a ze steaku udělalo nedobrý škvarek.

Co jsme vyzkoušeli opravdu na vlastní chuťové buňky

Co jsme vyzkoušeli opravdu na vlastní chuťové buňky
Co jsme vyzkoušeli opravdu na vlastní chuťové buňky
Co jsme vyzkoušeli opravdu na vlastní chuťové buňky
Co jsme vyzkoušeli opravdu na vlastní chuťové buňky

A jak tedy vypadalo grilování ve skutečnosti? Vyzkoušeli jsme připravit marinované steaky, klasické špekáčky, ananas, celá rajčata a papriky i křupavou směs zeleniny a kukuřice. Cvak, vypínač zapalování, otočení knoflíkem a gril jede. Díky možnosti nastavení odlišné teploty v jednotlivých zónách jsme nic nevysušili, nepřipálili ani neměli nedopečené, prostě, povedlo se (nezbyl ani drobeček)! Pár grilů už jsme vyzkoušeli a můžeme potvrdit, že tenhle je prostě jednoduchý na ovládání a pohodlný na přípravu všemožných dobrot.

Co jsme vyzkoušeli opravdu na vlastní chuťové buňky
Co jsme vyzkoušeli opravdu na vlastní chuťové buňky
Co jsme vyzkoušeli opravdu na vlastní chuťové buňky
Co jsme vyzkoušeli opravdu na vlastní chuťové buňky
Co jsme vyzkoušeli opravdu na vlastní chuťové buňky
Co jsme vyzkoušeli opravdu na vlastní chuťové buňky
Co jsme vyzkoušeli opravdu na vlastní chuťové buňky
Co jsme vyzkoušeli opravdu na vlastní chuťové buňky

Ten, kdo má rád ugrilované celé kuře, si určitě koupí i grilovací jehlici s motorkem, milovníci pizzy si zas mohou na keramickém talíři připravit opravdu domácí pizzu.

Ke grilu je vhodné pořídit si i sadu grilovacího nářadí, tu jsme také plně využili. Pokud se chcete dozvědět technické podrobnosti ke grilu Char-Broil TRU-Infrared nebo si vybrat z nabídky dalších grilů, podívejte se zde. A pak dobrou chuť!

Připojit plynovou lahevPřipravit gril, zapnout plynNachystat ingredience a můžeme grilovatPoctivě obracet steakyNepřipálit buřtíky ani kukuřiciOsmahnout zeleninuVytáhnout včas pizzuVyčistit rošty i mřížkyA schovat před deštěm

Publikováno: 3. 8. 2016, Autor: HobbyPRstudio (text a foto), Profil autora: Redakce