Grilování je dnes již synonymem pro letní párty a víkendové večírky, ať již s rodinou nebo s přáteli. Často se skupiny předhánějí, kdo na grilu připraví chutnější maso nebo zeleninu a tajné receptury nakládání masa včetně správného paliva a optimálního žáru se prozrazují jen členům rodiny nebo nejlepším přátelům. Chcete-li se do tohoto sezónního dění zapojit, začněte pořízením grilu. Pro začátek stačí malý, přenosný.


Přenosné grily jsou buď kulovitého tvaru, ve spodní části mají rošt pro spalování dřevěného uhlí a u baňatého dna popelník s dvířky a regulovatelným přívodem vzduchu. Držadla pro přenášení jsou umístěna na bocích. Na korpus se nasazuje kruhový litinový grilovací rošt, který lze nastavit do tří různých výšek.


O několik tříd výše jsou grily opatřené poklopem, a také kolečky na snazší přemisťování. Poklop zajišťuje, že teplota nebude kolísat a připravované pokrmy se budou grilovat stejnoměrně.
Publikováno: 2. 5. 2016, Autor: JARA (text), Pavel Zeman (foto), Profil autora: Redakce