Grilování se v našich krajích zcela zabydlelo a stává se vítanou alternativou přípravy jídla ve venkovním prostředí. Mezi nejpopulárnější grily patří v současnosti grily plynové. Jejich výhodou je, že příprava na grilování je snadná a rychlá: nemusíte zdlouhavě a pracně roztápět dřevěné uhlí, ale stačí gril zapnout a můžete začít. Milým překvapením je, jak bude připravený pokrm chutný a šťavnatý. Vše výše řečené potvrzuje gril od Mevy a.s., e skládací turistický gril Barbecue de Luxe.


Plynový skládací turistický gril od Mevy má oproti velkým zahradním grilům mnoho výhod, mezi které patří mimo jiné jeho mobilita. Tento gril prostě popadnete za ucho, naložíte do auta a už jedete na chatu nebo do kempu, kde si na něm budete připravovat báječné pochoutky. Výhodou plynových grilů je, že lze regulovat úroveň plamene, tak jak potřebujete při přípravě různých pokrmů. Stolní gril Barbecue de Luxe má dvě odkládací plochy, dvojitý rošt, piezoelektrické zapalování a je vybaven poklopem, díky kterému si připravovaný pokrm uchová svou šťavnatost i lepší chuť. Navíc vás při grilování neobtěžuje kouř – tak častý u grilů na dřevěné uhlí. Pokud grilujete rádi a často, bude vám plynový gril Barbecue de Luxe jistě dobrým pomocníkem, a to nejen na cestách.
Sestavení turistického grilu Barbecue de Luxe


Přinesete si domů krabici s plynovým grilem Barbecue de Luxe. Vybalte ho a na stole rozložte jednotlivé součástky. Připravte si velikostně odpovídající křížový šroubovák, klíč a můžete sestavovat.


Začněte tím, že přišroubujete na horní víko (poklop) ucho. Na opačné straně víka pak připevněte na šrouby s křídlovými maticemi díl pro panty, které spojí víko s tělem grilu.


Do středu těla grilu a na poklop přišroubujte klipsové zavírání grilu.


Nožičky, odkládací plochy a piezoelektrické zapalování jsou dodávány již smontované, takže váš úkol bude o to jednodušší.


Obě odkládací plochy s nožičkami přišroubujte k tělu grilu. S křídlovými maticemi se pracuje pohodlně.


Odkládací plochy, které jsou při grilování tak užitečné, zcela snadno při skládání grilu zasunete. Nožičky sklopíte zatažením za kroužky.


Nyní přistupte k upevnění samotného hořáku. Jeho kulatý konec provlékněte otvorem mísy grilu a druhý zploštělý konec přišroubujte.


Upevnění hořáku zajistěte ještě svěrkami, které také přišroubujte. Poté spojte piezoelektrické zapalování s hořákem.


Gril je spotřebič na propan-butan, který se připojuje přes jednocestný ventil. Připravte si také regulátor tlaku a spojovací hadičku s koncovkami pro upevnění k 2kg tlakové LPG láhvi.


Jednocestný ventil ke grilu připevněte klíčem. Výsledné propojení je snadné, na nátrubek jednocestného ventilu se připevňuje spojovací hadice hadicovou sponou.


Na gril nasaďte víko a upevněte ho v pantech závlečkami. Maso se lépe propeče pod poklopem a také zůstane šťavnatější.


Nad hořák nainstalujte kryt a nasaďte také horní rošt na grilování zeleniny.


Po nasazení druhého roštu, na který budete klást maso, připevněte zespodu na dno grilu misku na zachycování stékajícího omastku.


Spojovací hadicí propojte hořák s plynovou bombou a upevnění zajistěte hadicovou sponou. Zatažením za kroužky postavte stolní gril na nohy a můžete začít grilovat.
Více na www.meva.cz
Publikováno: 19. 7. 2013, Autor: Med (text), Pavel Zeman (foto), Profil autora: Redakce