Jemné vepřové, voňavý losos, pikantní klobásy. Sbíhají se vám sliny? Pro uzené domácí dobroty už nemusíte chodit na trh.
S domácí udírnou máte pod kontrolou kvalitu potravin i způsob uzení. Sami si vychytáte chuť láků i stupeň vyuzení. Celou „akci“ provází příjemná voňavá atmosféra, která přiláká všechny členy rodiny. Časem zjistíte, že i druh pilin hraje svou roli a vyladíte chutě podle svého gusta.
Vychutnejte si doma uzené maso, sýry i ořechy
Udit nemusíte jen maso, ryby nebo klobásy. Výborně chutnají i uzené kravské, ovčí a kozí sýry. Vegani si vyudí jakékoli oříšky. V udírně jde maso i sušit. Domácí jerky hned tak něco nepřekoná.
Stavba udírny nemusí být složitá
Návodů na výrobu domácí udírny najdete na internetu spoustu. Na betonový základ postavíte rám z pálených cihel a vložíte dvířka pro přikládání. Horní část podomácku vyrobené udírny většinou mívá dřevěný rám. Roli v kvalitě uzení však hrají i detaily – zvolené rozměry, vnitřní uspořádání a řešení odvodu kouře. To už pro začátečníka tak jednoduché není.
Rychlé řešení bez práce představuje koupě už hotové, elektrické udírny. Odpadne vám práce a riziko, že se stavba nepovede – ideální rozložení a odvod kouře za vás ohlídají výrobci, kteří mají s uzením letité zkušenosti.
Výhody elektrické domácí udírny
Elektrická udírna vyniká bleskovou rychlostí uzení a pohodlnou obsluhou i pro úplné začátečníky.
- Odpadá rozdělávání ohně a přikládání.
- Stačí nasypat navlhčené udicí piliny do misky. Topná spirála zajistí teplo i vývin kouře.
Chcete radši topit dřevem? Spirálu vyjměte a v ohništi zatopte dřevem nebo pilinami.
Záruku snadné údržby a dlouhé životnosti představují lehké nerezové udírny. Volte modely s prosklenými dvířky pro snadnou kontrolu přípravy vašich dobrot.
Chcete grilovat po celý rok?
Pořiďte si oblíbenou izolovanou udírnu, vhodnou pro celoroční provoz díky dvěma nerezovým obvodovým plášťům.
Čím začnete – salámy, masem nebo ořechy?
Publikováno: 11. 9. 2019, Autor: | autor: Komerční prezentace