reklama

Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet

Kuchařka The 1:1 Diet je inspirací jak pro klienty v programu, tak i pro ty, kteří zastávají zdravý životní styl a chutné jídlo. Kuchařku zpracoval výživový specialista a školitel Ing. Lukáš Vrána. Najdete zde recepty přímo pro Kroky 1-3 programu The 1:1 Diet, ale také mnoho tipů, které vám pomůžou nejen s výběrem surovin, ale rovněž i s výběrem vhodného nádobí. Vybere si opravdu každý, i ti, kteří v programu The 1:1 Diet nejsou.

i (Zdroj: www.one2onediet.cz)
Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet

Lukáš osobně sestavil nutričně hodnotná jídla, která nejen, že výborně chutnají, ale také dodají tělu potřebné živiny a vitaminy. Recepty jsou zvoleny tak, aby jejich příprava zabrala co nejméně času. Jak Lukáš vysvětluje: „Vybrat si jídlo, které splní vaše aktuální požadavky na obsah energie a živin, uspokojí vaše chutě, vyhoví vašim stravovacím návykům nebo omezením a které navíc zrovna budete mít čas připravit, nebývá vždy snadné. Proto jsme se rozhodli sestavit seznam receptů, které si může jednoduše a rychle připravit každý z nás.“

Kromě receptů v kuchařce najdete zajímavá fakta o jídle a také se dozvíte, proč je důležité volit kvalitní vstupní suroviny: „Věnovat chvíli času prostudování složení a původu zboží znamená investovat do svého zdraví,“ upřesňuje Lukáš Vrána. Kuchařku můžete zakoupit online přímo na webu The 1:1 Diet. Mezi nejoblíbenější recepty patří například brokolicové placky, které se hodí nejen k obědu, ale také jako svačinka na výlet.

Brokolicové placky

Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet
i (Zdroj: www.one2onediet.cz)
Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet

SUROVINY

  • 1 brokolice (500¬g)
  • 40 ¬g parmezánu
  • 100 ¬g vepřové šunky
  • 4 vajíčka
  • muškátový květ
  • čerstvě mletý černý pepř
  • špetka soli

POSTUP

  1. Brokolici očistíme, zbavíme dřevnatých částí, důkladně propláchneme teplou vodou a rozdělenou na růžičky uvaříme v osolené vodě do poloměkka – kupovanou kolem 8 minut ve vodě (nebo 12 minut v páře), brokolici čerstvě sklizenou z vlastní zahrádky vaříme přibližně poloviční čas.
  2. Zatímco se brokolice vaří, nakrájíme šunku na kostičky a parmezán nastrouháme najemno.
  3. Brokolici slijeme, nakrájíme na malé kousky, které smícháme se šunkou, sýrem a žloutky. Dochutíme pepřem a muškátovým květem.
  4. Z bílků vyšleháme sníh a opatrně jej vmícháme do směsi.
  5. Na plech rozložíme pečicí papír a tvoříme na něm placičky. Pečeme v troubě při teplotě
    180 – 200 °C dozlatova. Doba pečení by neměla překročit 20 minut, aby se placičky nevysušily a zůstaly vláčné.

Omeleta s krevetami a špenátem na česneku

Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet
i (Zdroj: www.one2onediet.cz)
Kuchařka Zdravě a chutně podle světoznámého programu The 1:1 Diet

SUROVINY

  • 2 vajíčka
  • 2 – 4 stroužky česneku
  • 125 g čerstvého baby špenátu
  • 200 g mražených vyloupaných krevet
  • čerstvě mletý černý pepř

POSTUP

  1. Na pánvi lehce orestujte česnek, přidejte rozmražené krevety a opékejte je v jedné vrstvě asi 2 minuty.
  2. Vmíchejte špenát a opepřete dle chuti. Opékejte a restujte podle chuti další 1 – 3 minuty.
  3. Mezi tím si v misce rozšlehejte vajíčka a na druhé pánvi z nich připravte omeletu.
  4. Omeletu naplňte směsí krevet a špenátu a rozdělte na čtyři porce (Krok 1 a 2) nebo dvě porce (Krok 3).
  5. Recepty vždy můžete doplnit čerstvými bylinkami z vaší zahrádky nebo z farmářského trhu ve vašem okolí.

Co je program The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan

Historie programu sahá až do 70. let minulého století a díky rychlým, dlouhodobě udržitelným výsledkům se brzy stal oblíbený po celém světě. Jen v České republice pomohl program od svého založení v roce 1999 s redukcí váhy tisícům lidí.

Program The 1:1 Diet je komplexním programem sestaveným ze 6 Kroků, který respektuje 3 základní pilíře. Prvním je individuální přístup a podpora výživového poradce, na kterého se může klient vždy spolehnout. Druhý představuje úpravu stravovacích návyků a plánu připraveného na základě individuálních potřeb klienta a s ohledem na jeho zdravotní stav. Součástí postupu jsou kvalitní produkty s vyváženými nutričními hodnotami. Třetí pilíř pak tvoří začlenění pohybové aktivity do běžného života.

Zdroj: spolukiladolu.cz

Publikováno: 15. 3. 2022, Autor: | autor: Komerční prezentace